A 100 victorie a lui Hamilton. Final palpitant la Marele Premiu al Rusiei,

Final spectaculos pe circuitul de Formula 1 de la Sochi, în Marele Premiu al Rusiei. Britanicul Lewis Hamilton a câştigat cea de-a 100-a cursă, după ce, cu 5-6 tururi înainte de final, ploaia a determinat piloţii să intre la boxe, pentru schimbul de...

A 100 victorie a lui Hamilton. Final palpitant la Marele Premiu al Rusiei,

Final spectaculos pe circuitul de Formula 1 de la Sochi, în Marele Premiu al Rusiei. Britanicul Lewis Hamilton a câştigat cea de-a 100-a cursă, după ce, cu 5-6 tururi înainte de final, ploaia a determinat piloţii să intre la boxe, pentru schimbul de pneuri, răsturnând radical clasamentul cursei.

Pe locul 2 a terminat Verstappen, care plecase de pe ultima poziţie, în grila de start, şi care a profitat de ploaia izbucnită pe final, reuşind să urce pe podium în ultimele tururi.

Pe locul 3 a încheiat cursa Carlos Sainz. Lando Norris, care a condus până momentul în care a început ploaia, a terminat abia pe 7, după ce a decis să încerce să termina cursa pe pneurile slick, decizie ce s-a dovedit a fi neinspirată.

La interviurile de după cursă, Hamilton a declarat: ”Mi-a luat mult timp să ajung la victoria cu numărul 100 şi, uneori, nu eram sigur că voi ajunge la 100. Lando a făcut o treabă extraordinară, a avut un ritm incredibil. Am avut un gust dulce-amărui să-mi văd vechea echipă în faţă. Echipa mea a luat o decizie excelentă chiar la final, nu am vrut să-l las pe Lando să plece, dar, nu ştiam cum va fi vremea.

Hamilton a devenit astfel primul şi singurul pilot din Formula 1 care atinge borna 100 în competiţie.

Acesta a trecut pe prima poziţie în clasamentul general al piloţilor, cu 246,5, la doar 2 puncte avans faţă de Max Verstappen, care are 244,5. Pe locul 3 se află Valtteri Bottas, cu 151 de puncte, care a terminat crsa de la Sochi pe locul 5.

Clasamentul pe echipe e condus de Mercedes (397,5), urmată de RedBull Racing Honda (464,5) şi McLaren Mercedes (243).