Anunțul făcut de Valeriu Gheorghiță: ”Sperăm să atingem pragul de imunizare colectivă până la sfârşitul anului”

Valeriu Gheorghiţă a anunţat că ţinta autorităţilor este atingerea, până la sfârşitul anului, a pragului de imunizare colectivă prin vaccinarea împotriva COVID-19. El a precizat că, în prezent, rata populației vaccinate este de 40 la sută,...

Anunțul făcut de Valeriu Gheorghiță: ”Sperăm să atingem pragul de imunizare colectivă până la sfârşitul anului”
Sursa foto: www.cancan.ro

Valeriu Gheorghiţă a anunţat că ţinta autorităţilor este atingerea, până la sfârşitul anului, a pragului de imunizare colectivă prin vaccinarea împotriva COVID-19. El a precizat că, în prezent, rata populației vaccinate este de 40 la sută, iar ținta este să ajungă la 70 la sută.

“Datoria noastră este să creştem progresiv capacitatea de vaccinare aşa încât în următoarele săptămâni să putem atinge rata de 70% persoane vaccinate din populaţia adultă. În acest moment, rata de acoperire vaccinală este de 40% la populaţia adultă, de peste 18 ani. (…) Pentru că în aceste zile oamenii au arătat o dorinţă în creştere (…) pentru vaccinare, UMF Carol Davila, Colegiul Medicilor din Bucureşti şi Direcţia de Sănătate Publică vor organiza, în fiecare săptămână, un maraton de vaccinare în Capitală. Până la sfârşitul anului, sperăm să atingem pragul de imunizare colectivă prin vaccinare”, a afirmat Gheorghiţă, duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Biblioteca Naţională, unul din cele şase centre din Capitală ale “Maratonului vaccinării pentru viaţă”.

Maratonul se desfășoară în șase centre de vaccinare din București unde vor fi disponibile toate tipurile de vaccin aprobate: Romexpo, circul metropolitan, Biblioteca Națională, palatul Copiilor, Liberty Mall și Clubul seniorilor Mihai Eminescu.

”Îmi doresc să creştem rata de vaccinare. Chiar mâine vom avea o întâlnire în format online cu reprezentanţii asociaţiilor de primari, comune, municipii, oraşe pentru a optimiza procesul de vaccinare şi în mediul rural, pentru a intensifica vaccinarea cu ajutorul echipelor mobile şi în comunităţile din rural. (…) Dar asta înseamnă că ar trebui să avem cel puţin 80.000 – 100.000 de persoane vaccinate în fiecare zi, ca în următoarele 60 de zile să putem atinge rata de vaccinare de peste 70% din populaţia adultă. Eu cred că putem. Capacitate de vaccinare avem, număr de doze avem, colegi – corpul medical este dispus să facă acest efort şi suntem aici şi sperăm ca până la finalul acestui an 2021 (…) să spunem ‘Împreună învingem pandemia’”, a adăugat Valeriu Gheorghiţă.

România a înregistrat sâmbătă un nou record în campania de vaccinare: cel mai mare număr de persoane imunizate cu prima doză într-o singură zi. Peste 127.000 de români au fost vaccinați în ultimele 24 de ore, din care peste 91.000 au făcut prima doză, a anunțat CNCAV.