Cazul Gabby Petito: FBI a emis un mandat de arestare pentru logodnic. Tânărul ar fi accesat conturile tinerei după moartea ei

FBI a emis un mandat federal de arestare pentru Brian Laundrie, logodnicul lui Gabby Petito, pentru "folosirea neautorizată a unui dispozitiv" după moartea tinerei, informează BBC. Potrivit rechizitoriului, Brian Laundrie a folosit un card de debit ș...

Cazul Gabby Petito: FBI a emis un mandat de arestare pentru logodnic. Tânărul ar fi accesat conturile tinerei după moartea ei

FBI a emis un mandat federal de arestare pentru Brian Laundrie, logodnicul lui Gabby Petito, pentru "folosirea neautorizată a unui dispozitiv" după moartea tinerei, informează BBC.

Potrivit rechizitoriului, Brian Laundrie a folosit un card de debit și codul PIN aferent pentru a accesa conturi care nu îi aparțineau în intervalul 30 august-1 septembrie.

Trupul lui Gabby Petito a fost găsit duminică în Parcul Național Grand Teton din statul Wyoming. Ea fusese dată dispărută de familia ei în data de 10 septembrie. Petito luase legătură cu părinții ei prin apel video pe 24 august, spunându-le că pleacă din Utah și se îndreaptă către Grand Teton.

Brian Laundrie a dispărut și el recent, fiind căutat de autorități într-o rezervație naturală din Florida. Familia lui spune că l-a văzut ultima dată pe 14 septembrie, când le-ar fi spus că merge într-o drumeție în rezervație.

Dispariția lui Gabby Petito

Cuplul pornise în luna iulie într-o excursie prin SUA și a călătorit câteva săptămâni. Pe 1 septembrie, Brian Laundrie s-a întors la locuința lor din Florida, la volanul mașinii în care plecaseră, dar fără Gabby Petito. La întoarcere, el nu a contactat poliția sau familia tinerei.

Familia lui Gabby Petito a dat-o dispărută pe 10 septembrie. Duminică, trupul fetei de 22 de ani a fost găsit în Parcul Național Grand Teton din Wyoming. Medicul legist care a verificat cadavrul a catalogat moartea tinerei drept omucidere, însă nu a explicat cum a murit.

Ulterior s-a aflat că la începutul lunii august poliția din orașul Moab a fost chemată să intervină pentru un caz de dispută domestică. Filmarea realizată de polițiști îi prezintă pe cei doi pe marginea drumului, în mașina lui. Gabby Petito le-a spus atunci polițiștilor că s-au certat și că fac asta tot mai des, dar nu au fost depuse plângeri și poliția nu a pus pe nimeni sub acuzare. Ce s-a întâmplat mai departe este neclar.

Mandatul de arestare nu este pentru crimă

Potrivit documentelor, Laundrie a fost pus sub acuzare de către Curtea Districtuală din Wyoming pentru că ar fi obținut peste 1.000 de dolari prin trazacții efectuate cu cardul de debit al lui Petito.

"Deși mandatul de arestare permite polițiștilor să-l aresteze pe Brian Laundrie, FBI și agențiile partenere continuă să investigheze circumstanțele uciderii lui Gabby Petito", a declarat agentul FBI Michael Schneider.

Avocatul lui Brian Laundrie, Steve Bertolino, a declarat pentru Fox News că "din câte știe mandatul de arestare are legătură cu activitățile care au avut loc după moartea lui Gabby Petito și nu cu uciderea ei".

Brian Laundrie este căutat

Familia lui Brian Laundrie l-a dat dispărut în weekend. Ei susțin că a plecat într-o drumeție și nu s-a mai întors. Laundrie este considerat "persoană de interes" în cazul dispariției lui Gabby Petito, însă tânărul a refuzat să discute cu autoritățile de când s-a întors și până când a dispărut.

Poliția folosește câini, drone și vehicule speciale însă terenul mlăștinos este foarte dificil și căutarea avansează greu. Totodată, polițiștii verifică sute de informații primite de la cetățeni legate de localizarea lui Brian Laundrie, unele unele din statul vecin Alabama. La începutul săptămânii poliția a cercetat și casa părinților lui Brian Laundrie și au ridicat mașina tânărului.