Cazul Gabby Petito: Trupul găsit aparține tinerei, iar ea a fost ucisă. Logodnicul ei a dispărut și este căutat de poliție

Trupul găsit duminică în Parcul Național Grand Teton din statul american Wyoming îi aparține lui Gabby Petito, tânară dată dispărută după ce logodnicul ei s-a întors acasă dintr-o excursie prin țară fără ea, informează BBC....

Cazul Gabby Petito: Trupul găsit aparține tinerei, iar ea a fost ucisă. Logodnicul ei a dispărut și este căutat de poliție

Trupul găsit duminică în Parcul Național Grand Teton din statul american Wyoming îi aparține lui Gabby Petito, tânară dată dispărută după ce logodnicul ei s-a întors acasă dintr-o excursie prin țară fără ea, informează BBC.

FBI-ul a confirmat informația, iar un medic legist a stabilit că moartea ei a fost omucidere, însă nu a explicat cum a murit. Alte informații despre examinarea post-mortem nu au fost făcute publice.

Gabby Petito, în vârstă de 22 de ani, vizita Parcul Național Teton alături de logodnicul ei, Brian Laundrie, în vârstă de 23 de ani.

Poliția îl cauză în prezent pe Laundrie, care a dispărut săptămâna trecută. El nu a fost pus sub acuzare, însă este considerată "persoană de interes în caz".

"Medicul legist al comitatului Teton, doctorul Brent Blue, a confirmat că rămăsițele umane găsite îi aparțin lui Gabrielle Venora Petito. Potrivit primelor concluzii ale medicului, cauza morții este omucidere", a anunțat pe Twitter biroul FBI din Denver.

Gabby Petito și Brian Laundrie porniseră în luna iulie într-o excursie prin țară, însă pe 1 septembrie tânărul s-a întors la locuința lor din Florida, la volanul mașinii tinerei, dar fără ea. El nu a luat legătură cu poliția sau familia lui Gabby Petito după ce s-a întors. În data de 10 septembrie, familia tinerei a dat-o dispărută.

Ulterior s-a aflat că la începutul lunii august poliția din orașul Moab a fost chemată să intervină pentru un caz de dispută domestică. Filmarea realizată de polițiști îi prezintă pe cei doi pe marginea drumului, în mașina lui. Gabby Petito le-a spus atunci polițiștilor că s-au certat și că fac asta tot mai des, dar nu au fost depuse plângeri și poliția nu a pus pe nimeni sub acuzare. Ce s-a întâmplat mai departe este neclar.

Brian Laundrie a dispărut săptămâna trecută

Familia lui Brian Laundrie a anunțat în weekend că tânărul a dispărut. Potrivit lor, el a plecat într-o excursie pe 14 septembrie și nu s-a mai întors. Autoritățile din Florida au început căutarea lui într-o rezervație naturală care se întinde pe mii de hectare în apropierea orașului său natal North Port.

Poliția folosește câini, drone și vehicule speciale însă terenul mlăștinos este foarte dificil și căutarea avansează greu. Totodată, polițiștii verifică sute de informații primite de la cetățeni legate de localizarea lui Brian Laundrie, unele unele din statul vecin Alabama.

Luni, poliția a percheziționat casa familiei Laundrie, iar agenții au plecat cu mai multe cutii și mașina lui Brian.

Cazul dispariției lui Gabby Petito a devenit extrem de mediatizat în SUA, dar și la nivel internațional. Potrivit Associated Press, hashtagul #GabbyPetito a fost vizualizat de peste 650 de milioane de ori doar pe rețeaua de socializare TikTok.