Cîțu: Nu la mine trebuie să-și dea Orban demisia. Șefia Camerei Deputaților rămâne la PNL, vom pune un interimar

Florin Cîțu, care a câștigat cursa pentru șefia PNL, spune că președinția Camerei Deputaților va rămâne la PNL după demisia lui Ludovic Orban și că va fi numit un interimar în această funcție. Cîțu a spus, într-un interviu pentru Digi24, că Orban „ar...

Cîțu: Nu la mine trebuie să-și dea Orban demisia. Șefia Camerei Deputaților rămâne la PNL, vom pune un interimar

Florin Cîțu, care a câștigat cursa pentru șefia PNL, spune că președinția Camerei Deputaților va rămâne la PNL după demisia lui Ludovic Orban și că va fi numit un interimar în această funcție. Cîțu a spus, într-un interviu pentru Digi24, că Orban „are un loc important în PNL”, dar că strategia adoptată în campania internă „nu l-a ajutat deloc”.

„Nu la mine trebuie să-și dea demisia, ci la Camera Deputaților, nu are legătură cu Guvernul”, a spus Florin Cîțu la Digi24.

El a spus că președinția Camerei Deputaților „rămâne la PNL” și că deocamdată va fi numit un interimar.

„Trebuie să ne uităm la majorități în Parlamentul României, să vedem ce voturi avem. Președintele Camerei Deputaților are nevoie de majoritate de voturi și atunci nu vreau să ne pripim”, a spus el.

El a adăugat că va sta de vorbă cu Ludovic Orban și înainte de ziua de luni, în care acesta a anunțat că își va depune demisia.

„Ludovic Orban are un loc important în PNL. Este un om cu o experiență politică foarte mare, un om care are un vot în Biroul Executiv. Contăm pe experiența lui Ludovic Orban în perioada următoare, și pe negocieri și pe tot ce e important”, a spus Cîțu.

În declarația făcută imediat după rezultatul votului din PNL, Orban a anunțat că „între Ludovic Orban şi Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat”. Cîțu nu a comentat această declarație, dar a spus că PNL are „un parteneriat foarte puternic cu Klaus Iohannis, iar acest parteneriat este garantul guvernării până în 2024”.

Cîțu a spus că în PNL a fost o campanie internă „mai dură”, dar că acest lucru nu va afecta unitatea PNL.

„Multe din mesajele pe care Orban le-a lansat în această campanie i-au radicalizat pe susținătorii domniei sale. A fost o strategie care nu l-a ajutat deloc”, a spus Cîțu.