Clienții BRD, atacați de hackeri! Avertismentul lansat de bancă

Directoratul Național de Securitate Cibernetică atrage atenția clienților BRD că hackerii folosesc instituția bancară pentru a fura bani.„Atunci când...

Clienții BRD, atacați de hackeri! Avertismentul lansat de bancă
Sursa foto: www.cancan.ro

Directoratul Național de Securitate Cibernetică atrage atenția clienților BRD că hackerii folosesc instituția bancară pentru a fura bani.

„Atunci când activăm în mediul online este foarte posibil să primim frecvent astfel de mesaje în care suntem amenințați cu întreruperea unui serviciu, dacă nu validăm datele contului. Un astfel de exemplu aveți mai jos, atacatorii folosindu-se în acest caz de elemente de brand ale BRD Groupe Societe Generale.

Ce pași trebuie să facem când întâlnim astfel de mesaje suspecte:

  • Verificăm sursa reală a mesajului, iar atunci când nu suntem siguri, validăm transmiterea informației cu expeditorul ei.
  • Suntem atenți la corectitudinea gramaticală, de sintaxă și la eventuale greșeli de exprimare ce pot apărea în text, semn că textul ar putea fi tradus automat din altă limbă.
  • Nu accesăm link-uri sau atațamente din astfel de mesaje. Le putem analiza cu o soluție de securitate.
  • Raportăm orice tentativă malițioasă către Departamentul de IT al firmei, dacă mesajul a venit pe o adresă sau un dispozitiv de la serviciu, sau putem suna la 1911 ori trimite mail la alerts[@]dnsc.ro, pentru ca echipa #DNSC să verifice informația și să emită o alertă pentru alți utilizatori despre această metodă de atac.”, se arată în mesajul celor de la DNSC.

Cum arată un mesaj fraudulos?

”Stimate client, Cardul dvs. a fost folosit ilegal de către adresa IP 130.215.233.224. Am stabilit că este posibil ca cineva să vă folosească cardul fără permisiunea dvs. Faceți clic pe linkul de mai jos pentru a deschide o fereastră securizată a browserului și urmați instrucțiunile pentru a vă proteja cardul împotriva fraudei. *Nota: Dacă nu este completată în termen de 24 de ore, vom fi obligați să vă suspendăm cardul pe termen nelimitat, deoarece acesta poate fi folosit pentru fraudă”, este mesajul din email.

A se observa că este trimis de pe adresa [email protected], o adresă suspectă, de altfel. La un simplu search pe google, veți di direcționați spre o pagină la fel de ciudată.

Important este să nu dați click pe linkul din email. Cel mai probabil că vi se vor cere anumite date și așa vi se vor clona cardurile, fără ca măcar să știți. Dacă aveți un antivirus puternic, acesta probabil că vă va înștiința asupra pericolului.