Episod fără precedent în România! Cumpărătorii golesc rafturile din supermarket de frica scumpirilor

Un episod fără precedent a avut loc zilele acestea în supermarketurile din Suceava. Scumpirile anunțate în perioada următoare i-au determinat pe români să își facă propriile stocuri de produse alimentare. Zahărul și uleiul se epuizează rapid,...

Episod fără precedent în România! Cumpărătorii golesc rafturile din supermarket de frica scumpirilor
Sursa foto: evz.ro

Un episod fără precedent a avut loc zilele acestea în supermarketurile din Suceava. Scumpirile anunțate în perioada următoare i-au determinat pe români să își facă propriile stocuri de produse alimentare. Zahărul și uleiul se epuizează rapid, fiind cele mai cumpărate de pe rafturi. Conform informațiilor publicate în Monitorul de Suceava, oamenii sunt speriați că nu își vor mai putea permite să cumpere preparatele de bază.

Din acest motiv, pentru a nu rămâne fără stocuri de ulei și zahăr, reprezentații marilor lanțuri de magazine au decis să limiteze cumpărăturile, oferind posibilitatea de a cumpăra doar 20 de bucăți per client.

”Stimați clienți! Vă informăm că achiziționarea uleiului/zahărului este limitată la o cantitate de 20 de bucăți per client. Vă mulțumim!”, sună anunțul postat de un mare lanț de supermarketuri, care nu mai face față cererii uriașe.

Uleiul și zahărul a fost scumpit deja cu 50%

În ultimele săptămâni, prețurile la mai multe alimente s-au dublat, iar printre acestea se numără zahărul și uleiul. Tocmai din acest motiv nu se înțelege decizia sucevenilor de a cumpăra masiv alimente deja scumpite cu 50%. Un litru de ulei nu poate fi cumpărat cu mai puțin de 8 lei, iar kilogramul de zahăr a ajuns la 3 lei.

Prețul la floarea soarelui este și el unul crescut. Conform datelor, acesta s-a dublat față de anul trecut. Materia primă a uleiului a ajuns toamna aceasta la prețul de 2 lei/kg. Specialiștii susțin că o astfel de dublare a prețurilor materiilor prime nu poate decât să aducă scumpiri inevitabile în cazul uleiului.

Alimentele nu sunt singurele a căror preț a crescut semnificativ. În acest moment, în România ne confruntăm și cu o criză a energiei electrice și gaze. Prețul acestora a ajuns destul de ridicat, iar românii se plâng că au primit facturi aproape duble față de anul trecut. Prețul combustibilului a ajuns și el la cote destul de mari. Toate aceste scumpiri nu fac decât să aducă creșteri de preț și în cazul produselor alimentare de bază.