Florin Cîțu: Vlad Voiculescu a semnat pentru 9 milioane de doze de vaccin CureVac, care nu a fost aprobat niciodată

Premierul Florin Cîțu l-a acuzat pe fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu că a semnat pentru 9 milioane de doze de vaccin dezvoltat de compania germană de biofarmaceutice CureVac, care nu a fost aprobat. El totodată a spus, miercuri, la finalu...

Florin Cîțu: Vlad Voiculescu a semnat pentru 9 milioane de doze de vaccin CureVac, care nu a fost aprobat niciodată

Premierul Florin Cîțu l-a acuzat pe fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu că a semnat pentru 9 milioane de doze de vaccin dezvoltat de compania germană de biofarmaceutice CureVac, care nu a fost aprobat. El totodată a spus, miercuri, la finalul ședinței de Guvern, că dacă miniștrii care s-au succedat la Sănătate ar fi considerat că sunt prea multe doze, ar fi putut spune acest lucru.

„Pentru a face o comandă, cel care semnează în numele României este ministrul Sănătății. Ministrul Sănătății, dacă avea o problemă la un moment dat cu un anumit număr de doze ar fi spus ceva”, a declarat Cîțu.

Acesta a spus că fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu a semnat pentru 28,29 milioane de doze și Nelu Tătaru pentru 33 de milioane de doze.

Florin Cîțu a declarat că, în calitate de ministru al Sănătății, a semnat pentru 4 milioane de doze.

Ioana Mihăilă a semnat acum 2 luni pentru 21.000 de doze. „Dacă erau prea multe, putea să spună că nu era nevoie”, a mai spus premierul.

„Domnul Vlad Voiculesc a semnat pentru 9 milioane de doze CureVac, vaccin care n-a fost aprobat niciodată”, a acuzat Cîțu.

Direcția Națională Anticorupție a anunțat, marți, că a înregistrat un dosar penal privind modalitatea prin care România a achiziționat dozele de vaccinuri anti-Covid, de la începutul campaniei de vaccinare și până în prezent. Urmărirea penală se face pentru abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, in rem.