În programul „România Educată”, un profesor a convins o minoră de 15 ani să se prostitueze ca să se întrețină

Un profesor în vârstă de 56 de ani, din Călărași, are probleme cu legea pentru că este acuzat de agresiuni repetate îndreptate împotriva unei minore în vârstă de 15 ani. Dascălul, care a forțat-o pe tânără să se prostitueze, s-a ales cu un...

În programul „România Educată”, un profesor a convins o minoră de 15 ani să se prostitueze ca să se întrețină
Sursa foto: evz.ro

Un profesor în vârstă de 56 de ani, din Călărași, are probleme cu legea pentru că este acuzat de agresiuni repetate îndreptate împotriva unei minore în vârstă de 15 ani. Dascălul, care a forțat-o pe tânără să se prostitueze, s-a ales cu un mandat de reținere de 24 de ore.

Profesorul a reușit să-și convingă eleva să se prostitueze

„La data de 19.10.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Călăraşi au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, pentru săvârșirea infracțiunilor de act sexual cu un minor şi trafic de minori.

În fapt s-a reţinut că, începând cu luna martie 2021 şi până în luna septembrie 2021, inculpatul a întreţinut raporturi sexuale cu o minoră, în vârstă de 15 ani, şi a determinat-o să practice prostituţia, abuzând de poziţia de încredere pe care victima şi mama acesteia i-au acordat-o (inculpatul substituindu-şi rolul de protector al celor două), profitând de ascendentul moral pe care-l avea asupra minorei şi de situaţia deosebit de vulnerabilă a acesteia”, a transmis DIICOT, Biroul Teritorial Călăraşi”, conform reprezentanților de la DIICOT, Biroul Teritorial Călăraşi.

Și-a pus propria mașină la dispoziția adolescentei și i-a oferit bani

Profesorul a cunoscut-o pe tânăra respectivă, anul trecut, prin intermediul unui fost elev. Fata este elevă și locuiește împreună cu mama ei, într-o comună din județul Călărași.

Inculpatul a jucat mai întâi un rol protectiv și s-a oferit să o ajute pe elevă cu transportul la școală, cu propria-i mașină.

Bărbatul i-a propus minorei să întreţină raporturi sexuale şi să se mute împreună în garsoniera pe care acesta o deţinea în municipiul Călăraşi. Fata a refuzat, dar a cedat până la urmă, ademenită de banii pe care îi oferea profesorul. Apoi, dascălul a convins-o să întrețină relații intime și cu alți bărbați, pentru care a fost plătită.

Ce spun procurorii DIICOT

„Din probele administrate în cauză a rezultat faptul că, începând cu luna aprilie 2021 şi până la mijlocul lunii septembrie 2021, inculpatul a asigurat găzduirea persoanei vătămate minore şi a mamei sale, profitând de împrejurarea că acestea nu deţineau o locuinţă în municipiul Călăraşi.

Astfel, în toată perioada reţinută, persoana vătămată minoră a fost exploatată de către inculpat, fiind determinată să practice prostituţia şi să întreţină cu acesta raporturi sexuale, prin constrângere şi profitând de poziţia sa de autoritate precum şi de starea de dependenţă locativă în care se afla victima”, au mai afirmat cei de la DIICOT.