Klaus Iohannis, la memorialul victimelor atentatelor din 11 septembrie de la New York

Preşedintele Klaus Iohannis a depus marţi flori şi a ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor atentatelor teroriste din 11 septembrie 2001, la memorialul construit în locul Turnurilor Gemene....

Klaus Iohannis, la memorialul victimelor atentatelor din 11 septembrie de la New York

Preşedintele Klaus Iohannis a depus marţi flori şi a ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor atentatelor teroriste din 11 septembrie 2001, la memorialul construit în locul Turnurilor Gemene.

Şeful statului a depus trandafiri albi în dreptul numelor celor cinci cetăţeni americani de origine română care au murit în urma atentatelor teroriste de la 11 septembrie 2001 - Eugen Gabriel Lazăr, Corina şi Alexandru Liviu Stan (soţ şi soţie), Joshua Poptean, Ana Fosteris.

În 2011, la zece ani de la atentatele teroriste din 11 septembrie, pe locul fostelor Turnuri Gemene, americanii au deschis publicului un memorial.

Pe locul fundaţiilor fostelor turnuri au fost amenajate fântâni uriaşe din piatră neagră în care apa curge continuu în pământ.

Pe parapetul metalic ce înconjoară monumentul sunt gravate numele celor peste 2.600 de victime ale atentatelor.

Klaus Iohannis se află la New York, unde conduce până joi, delegaţia României la cea de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale a ONU.