Liberalii aleg echipa care va conduce PNL alături de Florin Cîțu. Susținătorii lui Orban s-au retras din cursă

Consiliul Naţional al PNL sa reunit duminică, la Romexpo, pentru alegerea celorlalte funcţii de conducere din partid, după ce cu o zi în urmă a fost ales noul preşedinte al liberalilor, Florin Cîţu....

Liberalii aleg echipa care va conduce PNL alături de Florin Cîțu. Susținătorii lui Orban s-au retras din cursă

Consiliul Naţional al PNL sa reunit duminică, la Romexpo, pentru alegerea celorlalte funcţii de conducere din partid, după ce cu o zi în urmă a fost ales noul preşedinte al liberalilor, Florin Cîţu.

UPDATE 12.25. Mare parte din apropiații lui Ludovic Orban și-au retras candidaturile.

Virgil Guran, deputat PNL: "Dacă eu voi candida, ar însemna să facem două tururi și să vă țin patru ore. Nu vreau să rămân în memoria dumneavoastră ca cel care v-a ținut patru ore în plus. Vreau să rămân în memorie omul care, dacă a promis, a rămas lângă Orban chiar dacă a pierdut".

Nistor Gheorghe Vlad, europarlamentar PNL: "Sper că nu vă imaginați niciunul despre mine că aș fi naiv. Știu exact ce șanse am. Asta e motivul pentru care, pentru a va scuti de o plictiseală suplimentară încep prin a va spune că îmi retrag candidatura".

Laurențiu Leoreanu, deputat PNL: "Îmi retrag candidatura pentru funcția de vicepreședinte, dar rămân la dispoziția PNL. Nu plec nicăieri".

Ludovic Orban a venit la Romexpo, dar s-a așezat în spatele sălii. Nu a mai mers în față, doar a stat de vorbă cu liberalii care mai sunt de partea lui.


Dan Vîlceanu este nominalizat pentru funcția de secretar general.

Pentru funcțiile de prim-vicepreședinte au fost nominalizați Iulian Dumitrescu, Gheorghe Flutur, Lucian Bode și Rareș Bogdan.

Aceștia au fost nominalizați de Florin Cîțu.

În Consiliul Național vor candida și liberalii propuși de Ludovic Orban pentru aceste funcții de conducere.

La Consiliul Naţional vor participa 2.000 de delegaţi.

La începutul lunii septembrie, Statutul PNL a fost modificat, una dintre schimbări vizând creşterea numărului de vicepreşedinţi pe domenii la 17.

Florin Cîţu a câştigat sâmbătă mandatul de preşedinte al Partidului Naţional Liberal. El a obţinut 2.878 de voturi "pentru" din partea delegaţilor la Congresul PNL, iar Ludovic Orban - 1.898 de voturi "pentru".

De asemenea, Daniel Buda a fost ales preşedinte al Curţii de Arbitraj cu 2.381 de voturi, iar Mihai Barbu - preşedinte al Comisiei Naţionale de Revizie şi Cenzori cu 3.808 voturi. 

 CTP: Președintele PNL a fost reales. Pentru mine, ce s-a întâmplat între Iohannis și Orban își are explicația demult, din vara lui 2014