Miliardarii care au plătit zeci de milioane de dolari pentru apartamente de lux în New York se plâng de inundații și lifturi defecte

Ascensoare defecte, inundații și zgomote intolerabile sunt doar câteva dintre problemele cu care se confruntă zilnic miliardarii care locuiesc într-una din cele mai scumpe clădiri din New York, relatează BBC....

Miliardarii care au plătit zeci de milioane de dolari pentru apartamente de lux în New York se plâng de inundații și lifturi defecte

Ascensoare defecte, inundații și zgomote intolerabile sunt doar câteva dintre problemele cu care se confruntă zilnic miliardarii care locuiesc într-una din cele mai scumpe clădiri din New York, relatează BBC.

Acum, locuitorii blocului zgârie-nori de la 432 Park Avenue, cunoscută ca „strada miliardarilor” din Manhattan, dau în judecată dezvoltatorii pentru că nu au soluționat aproximativ 1.500 de presupuse defecte ale clădirii.

În plângere se arată că problemele clădirii au „pus în pericol și au deranjat” locuitorii și oaspeții.

Blocul a fost dat în folosință în 2015. Printre cei care au cumpărat apartamente acolo s-au numărat Jennifer Lopez și fostul ei logodnic Alex Rodriguez, magnatul saudit Fawaz Alhokair și un membru al familiei care deține marca Jose Cuervo Tequila, potrivit New York Times. Apartamentele s-au vândut cu zeci de milioane de dolari.

Acum, locatarii care au dat dezvoltatorul în judecată cer de 250 de milioane de dolari despăgubiri. Ei spun că problemele din clădire au inclus o explozie la sistemul electric în iunie, care a lăsat locuitorii fără curent electric, și zgomote și vibrații inexplicabile „oribile”.

În total, 1.500 de defecte de construcție și proiectare au fost identificate de inginerii angajați de consiliul proprietarilor de apartamente.

Un locuitor al clădirii a spus că atunci când arunci ceva pe toboganul de gunoi al blocului se aude „ca o bombă”.

Multe dintre defecțiuni sunt descrise în plângere drept „probleme care pun în pericol siguranța”. Un exemplu este ascensorul clădirii în care mai mulți locuitori au rămas blocați ore în șir, de multe ori.

„Proprietarii de apartamentee au plătit zeci de milioane de dolari pentru ele. În loc de spațiile ultraluxoase care le-au fost promise, li s-a vândut o clădire afectată de avarii și deficiențe”, se arată în plângere.

Sponsorul clădirii - o companie formată din dezvoltatorii CIM Group și Macklowe Properties pentru a construi blocul - a precizat într-o declarație că 432 Park este „o clădire rezidențială premium din Manhattan” și o „clădire simbolică” pentru New York.

În declarație se arată, de asemenea, că consiliul proprietarilor „a restricționat accesul” la proprietate pentru a soluționa problemele și că „anumiți rezidenți vocali” înțeleg greșit obligațiile companiei.