Orban nuanţează declaraţia despre demisie: „Nu vreau să vină Ciolacu la conducerea Camerei”

Fostul preşedinte al PNL, Ludovic Orban, a declarat că demisia sa din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor va fi la dispoziţia noului preşedinte, Florin Cîţu, care o va depune la secretariatul Camerei de îndată ce PNL va avea din nou majorit...

Orban nuanţează declaraţia despre demisie: „Nu vreau să vină Ciolacu la conducerea Camerei”

Fostul preşedinte al PNL, Ludovic Orban, a declarat că demisia sa din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor va fi la dispoziţia noului preşedinte, Florin Cîţu, care o va depune la secretariatul Camerei de îndată ce PNL va avea din nou majoritate în Parlament.

Ludovic Orban a nuanţat, duminică, declaraţia privind demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

„Eu sunt un om de onoare şi un om de cuvânt. Am spus că îmi dau demisia luni dimineaţa la ora 9.00. Preşedintele PNL va avea demisia mea la dispoziţie cu posibilitatea de a o înainta când consideră că există posibilitatea refacerii majorităţii şi câştigării funcţiei de preşedinte al Camerei Deputaţilor de către PNL cu un alt candidat. Dacă eu îmi depun demisia la Cameră luni, marţi sau miercuri se organizează alegeri pentru funcţia de preşedinte al Camerei. Cum e situaţia în Camera Deputaţilor astăzi şi în Parlament în general, ca urmare a crizei politice provocate, există riscul major ca PNL să piardă poziţia de preşedinte al Camerei. Eu sunt membru al PNL şi obiectivul meu este ca şi după ce demisia mea va intra în vigoare, funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor să rămână unui deputat al PNL”, a spus Orban.

Întrebat dacă demisia nu este un act unilateral, Orban a spus: „Demisia este un act unilateral, decizia mea de a demisiona este irevocabilă. Dar, repet, eu sunt membru al PNL şi nu vreau să creez şansa să se aleagă Ciolacu preşedinte al Camerei sau alt PSD-ist care va candida. La ora actuală, dacă se fac alegeri în Camera Deputaţilor, PNL nu are nicio garanţie că poate să păstreze preşedinţia Camerei”.

Ludovic Orban a anunţat după ce a pierdut lupta pentru preşedinţia PNL că luni îşi va depune demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

„Demisia mea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor va fi luni, la prima oră, pe masa preşedintelui ales, Florin Cîţu”, a spus, sâmbătă, Ludovic Orban.