Percheziții DNA la CJ Iași și alte 3 locații privind angajări aranjate. Costel Alexe: CJ Iași nu are nicio implicare

Președintele Consiliului Județean, Costel Alexe, a declarat, joi, că DNA a făcut percheziții la sediul CJ, inclusiv în biroul său, de unde au luat documente privind angajări făcute în urma unor concursuri ce ar fi fost aranjate. Acesta a spus că, ins...

Percheziții DNA la CJ Iași și alte 3 locații privind angajări aranjate. Costel Alexe: CJ Iași nu are nicio implicare

Președintele Consiliului Județean, Costel Alexe, a declarat, joi, că DNA a făcut percheziții la sediul CJ, inclusiv în biroul său, de unde au luat documente privind angajări făcute în urma unor concursuri ce ar fi fost aranjate. Acesta a spus că, instituțional, Consiliul nu are nicio implicare în angajările făcute.

„În această dimineață, la sediul Consiliului Județean Iași, s-au prezentat comisari ai stației DNA Iași prin care, în această vizită, au solicitat o serie de documente din compartamentul Resurse Umane al Consiliului Județean Iași, în speță organigrama din aprilie 2021 a Școlii de Arte Populare «Titel Popovici» și o serie de angajări care au avut loc la această școală și un transfer de la o UAT a județului Iași la Evidența Populației.

CJ Iași cred că este una dintre cele mai transparente instituții din țară. Toate modificările de organigramă, la toate instituțiile din subordinea CJ Iași sunt transparente și publice, online.

În ceea ce privește angajările în instituțiile subordonate ale CJ Iași sau transferurile, CJ Iași nu are instituțional nicio implicare și toate aceste angajări au fost făcute de toți cei care conduc acele instituții.

La Școala de Arte «Titel Popovici» este vorba de un referent cultural, un contabil, un muncitor necalificat”, a declarat Costel Alexe.

Întrebat dacă există o legătură între aceste percheziții și alegerile interne din PNL de sâmbătă, fostul ministru al Mediului a răspuns: „N-aș vrea să fac o corelare între actul de justiție pe care îl susțin și festivalul democrației din cadrul PNL Iași”.

Acesta a spus că i-au fost solicitate „o serie de documente”.

Președintele CJ Iași a confirmat că este vorba despre transferul soției primarului de la Holboca la Evidența Populației.

Procurorii anticorupţie efectuează, joi, percheziţii domiciliare în patru locaţii situate în judeţul Iaşi, dintre care trei la sediul unor instituţii publice, într-o cauză ce vizează fapte de corupţie săvârşite în perioada februarie - august, conform Agerpres.

Joi dimineaţă, aceştia au descins la sediul Consiliului Judeţean Iaşi.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Iaşi efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, în perioada februarie - august, informează reprezentanţii DNA.

În cursul zilei de joi, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în patru locaţii situate în judeţul Iaşi, din care trei la sediul unor instituţii publice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Iaşi şi Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR.