Regele Felipe al VI-lea şi soţia lui, regina Letizia, au mers în La Palma și au stat de vorbă cu oamenii afectați de erupția vulcanului

Regele Felipe al VI-lea al Spaniei şi soţia lui, regina Letizia, au mers în insula La Palma, unde vulcanul Cumbre Vieja a erupt la sfârşitul săptămânii trecute pentru prima dată în 50 de ani....

Regele Felipe al VI-lea şi soţia lui, regina Letizia, au mers în La Palma și au stat de vorbă cu oamenii afectați de erupția vulcanului

Regele Felipe al VI-lea al Spaniei şi soţia lui, regina Letizia, au mers în insula La Palma, unde vulcanul Cumbre Vieja a erupt la sfârşitul săptămânii trecute pentru prima dată în 50 de ani.

Cuplul regal s-a întâlnit cu o parte dintre cele peste 6.000 de persoane evacuate şi le-a transmis mesaje de încurajare, a informat postul public spaniol RTVE. Multe dintre acestea şi-au pierdut toate bunurile în urma erupţiei.

Felipe şi Letizia au fost însoţiţi de premierul spaniol Pedro Sanchez.

Ei s-au întâlnit apoi cu reprezentanţi ai guvernului insulei şi au mers să vadă zonele devastate în urma erupţiei.

De asemenea, au vizitat un centru de control de urgenţă situat lângă vulcan pentru a observa eforturile de ajutorare.

Vulcanul Cumbre Vieja expulzează de duminică cenuşă, fragmente de rocă şi lavă cu o temperatură de aproximativ 1.000 de grade Celsius.

Pentru cea de-a cincea zi consecutiv, lava care se prelinge pe versanţii vulcanului a înghiţit joi locuinţe, clădirile unor şcoli şi plantaţii de banane, deşi într-un ritm mai lent decât în zilele anterioare.

Până în prezent, cel puţin 350 de locuinţe au fost complet distruse iar multe altele au fost grav avariate. Mii de persoane au fost evacuate. Nicio persoană nu şi-a pierdut viaţa în urma erupţiei vulcanului.