Rezultatele zilei de vineri la Campionatul European EHF de handbal masculin: Germania a dominat Belarus, Polonia a învins Portugalia. Cum arată clasamentul

Joi s-au disputat primele meciuri de la Campionatul European de handbal masculin. Turneul este găzduit de Ungaria și Slovacia. Până acum, în Grupa B,...

Rezultatele zilei de vineri la Campionatul European EHF de handbal masculin: Germania a dominat Belarus, Polonia a învins Portugalia. Cum arată clasamentul
Sursa foto: www.prosport.ro

Joi s-au disputat primele meciuri de la Campionatul European de handbal masculin. Turneul este găzduit de Ungaria și Slovacia.

Până acum, în Grupa B, Spania, campioana en titre, a învins Cehia cu scorul de 28 – 26, iar Franța a câștigat partida cu Croația cu scorul de 27 – 22.

Germania a jucat vineri cu Belarus. Deși nemții au fost conduși la pauză de jucătorii țării din estul Europei, naționala Germaniei s-a impus cu scorul de 33 – 29 la finalul partidei. În aceeași grupă, Polonia a fost învinsă de Austria cu scorul de 36 – 31.

Tot vineri, Polonia a învins-o pe Portugalia cu scorul de 28 – 24.

Cum arată clasamentul la finalul zilei de vineri la Campionatul European EHF de handbal masculin

Grupa A

 1. Danemarca – 2 puncte
 2. Slovenia – 2 puncte
 3. Macedonia de nord – 0 puncte
 4. Muntenegru – 0 puncte

Grupa B

 1. Islanda – 2 puncte
 2. Olanda – 2 puncte
 3. Ungaria – 0 puncte
 4. Portugalia – 0 puncte

Grupa C

 1. Serbia – 2 puncte
 2. Franța – 2 puncte
 3. Croația – 0 puncte
 4. Ucraina – 0 puncte

Grupa D

 1. Polonia – 2 puncte
 2. Germania – 2 puncte
 3. Belarus – 0 puncte
 4. Austria – 0 puncte

Grupa E

 1. Suedia – 2 puncte
 2. Spania – 2 puncte
 3. Cehia – 0 puncte
 4. Bosnia și Herțegovina – 0 puncte

Grupa F

 1. Norvegia – 2 puncte
 2. Rusia – 2 puncte
 3. Lituania – 0 puncte
 4. Slovacia – 0 puncte

Primele două naționale clasate în fiecare grupă merg mai departe în cele două grupe principale. Ulterior, primele două clasate în grupele principale se califică în semifinalele de pe 28 ianuarie. Finalele vor avea loc pe 30 ianuarie.

România a ratat și această prezență la turneul final. Țara noastră nu a mai participat la Campionatul European de handbal masculin din 1996.

The post Rezultatele zilei de vineri la Campionatul European EHF de handbal masculin: Germania a dominat Belarus, Polonia a învins Portugalia. Cum arată clasamentul appeared first on Prosport.