România, descrisă de presa internaţională ca un cimitir al Europei: un mort la fiecare 5 minute, în ultima lună

Criza Covid din România continuă să provoace îngrijorare în restul Europei. În medie, în ultima lună, virusul a ucis o persoană la fiecare 5 minute, au aflat străinii. De săptămâni întregi, au fost raportate zilnic între 15 şi 20 de mii de...

România, descrisă de presa internaţională ca un cimitir al Europei: un mort la fiecare 5 minute, în ultima lună
Sursa foto: www.mediafax.ro
  • Criza Covid din România continuă să provoace îngrijorare în restul Europei.
  • În medie, în ultima lună, virusul a ucis o persoană la fiecare 5 minute, au aflat străinii.
  • De săptămâni întregi, au fost raportate zilnic între 15 şi 20 de mii de noi infecţii în ţară, scrie corriere.it, preluând informaţii furnizate de agenţia Reuters.

România iese în evidenţă, în aceste zile, cu situaţia dramatică din spitale. Site-ul publicaţiei italiene Corriere della Sera dedică ţării noastre un articol cu titlul: „Covid România, un deces la fiecare 5 minute, în ultima lună. Noi restricţii de luni”.

Situaţia critică din Balcani preocupă întreaga Europă, România făcând parte dintr-o zonă geografică având o rată scăzută de vaccinare şi fiind afectată de un boom al infecţiilor şi al deceselor. 

Se aminteşte despre sistemul de sănătate, care este în colaps, iar secţiile de Terapie Intensivă sunt saturate, astfel încât zeci de pacienţi sunt trimişi la spitale din străinătate, precum în Ungaria. Guvernul de la Bucureşti impune noi reguli de luni, 25 octombrie.

Campania de vaccinare este şi ea foarte lentă, cu România care, alături de Bulgaria, se află la coada UE la capitolul „populaţie imunizată”, circa 30%.