S-a descoperit o a doua lună în afara sistemului nostru solar. E imensă!

Oamenii de știință au descoperit, pentru a doua oară până acum, o lună în afara sistemului nostru solar. La fel ca și prima identificată până acum, în...

S-a descoperit o a doua lună în afara sistemului nostru solar. E imensă!
Sursa foto: spotmedia.ro

Oamenii de știință au descoperit, pentru a doua oară până acum, o lună în afara sistemului nostru solar.

La fel ca și prima identificată până acum, în 2018, aceasta are trăsături foarte diferite de sateliții naturali ce orbitează în jurul planetelor din propriul sistem solar, relatează IFL Science.

Datele culese de către Telescopul Spațial Kepler al NASA înainte ca acesta să fie dezactivat, în 2018, indică prezența unei luni mai mare decât jumătate dintre planetele sistemului nostru solar.

Satelitul are un diametru de 2,6 mai mari decât cel al Pământului și orbitează în jurul unui gigant gazos de dimensiunea lui Jupiter, Kepler 1708b. Totul se întâmplă la 5.500 de ani-lumină distanță de sistemul nostru solar, în direcția constelațiilor Lebăda și Lira.

Deși astronomii au identificat până în prezent aproape 5.000 de planete din afara sistemului nostru solar, ei au reușit să depisteze doar două exoluni. Cel mai probabil Kepler 1708b-i, cum va fi numit satelitul, este o lume gazoasă și nu stâncoasă, mai degrabă de dimensiunea lui Neptun.

The post S-a descoperit o a doua lună în afara sistemului nostru solar. E imensă! appeared first on spotmedia.ro.