Surse: Orban își va înainta către PNL demisia de la conducerea Camerei Deputaților. Semnificația acestui gest politic

Ludovic Orban își va înainta demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților către PNL, nu către Cameră, potrivit unor surse Digi24. Astfel, plecarea lui din respectiva funcție va fi lăsată la mâna lui Florin Cîțu....

Surse: Orban își va înainta către PNL demisia de la conducerea Camerei Deputaților. Semnificația acestui gest politic

Ludovic Orban își va înainta demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților către PNL, nu către Cameră, potrivit unor surse Digi24. Astfel, plecarea lui din respectiva funcție va fi lăsată la mâna lui Florin Cîțu.

Ludovic Orban vrea să lase posibilitatea PNL să ducă negocierile necesare pentru a păstra funcția de președinte al Camerei Deputaților, înainte ca demisia lui să producă efecte.

Astfel, Florin Cîțu va putea decide exact în ce moment îl va îndepărta pe Ludovic Orban de la Camera Deputaților.

Orban a anunțat, sâmbătă, după pierderea alegerilor din PNL că demisia lui din funcția de președinte al Camerei Deputaților se va afla, luni dimineață, pe masa noului lider PNL, Florin Cîțu.

"Nu la mine trebuie să-și dea demisia, ci la Camera Deputaților, nu are legătură cu Guvernul", a spus Florin Cîțu la Digi24, sâmbătă seară.

El a afirmat că președinția Camerei Deputaților "rămâne la PNL" și că deocamdată va fi numit un interimar.

"Ludovic Orban are un loc important în PNL. Este un om cu o experiență politică foarte mare, un om care are un vot în Biroul Executiv. Contăm pe experiența lui Ludovic Orban în perioada următoare, și pe negocieri și pe tot ce e important", a spus Cîțu.