Tenis, Laver Cup. La Boston, Europa conduce Restul Lumii cu 11-1, după a doua zi a competiţiei

Selecţionata de tenis a Europei a câştigat, sâmbătă, toate cele patru partide contra Restului Lumii. Europa mai are nevoie doar de o victorie, duminică, pentru a câştiga al patrulea titlu consecutiv din tot atâtea ediţii. Fiecare victorie din cele p...

Tenis, Laver Cup. La Boston, Europa conduce Restul Lumii cu 11-1, după a doua zi a competiţiei
  • Selecţionata de tenis a Europei a câştigat, sâmbătă, toate cele patru partide contra Restului Lumii.
  • Europa mai are nevoie doar de o victorie, duminică, pentru a câştiga al patrulea titlu consecutiv din tot atâtea ediţii.
  • Fiecare victorie din cele patru partide de duminică valorează trei puncte.

Grecul Stefanos Tsitsipas l-a învins sâmbătă pe australianul Nick Kyrgios cu 6-3, 6-4, iar germanul Alexander Zverev l-a întrecut pe americanul John Isner cu 7-6 (5), 6-7 (6), 10-5, în timp ce rusul Daniil Medvedev a dispus de canadianul Denis Shapovalov cu 6-4, 6-0. În ultima partidă de dublu, rusul Andrei Rublev şi Stephanos Tsitsipas au învins perechea John Isner/Nick Kyrgios cu 6-7 (8), 6-3, 10-4.

Legendarul Bjorn Borg conduce echipa Europei, iar marele său rival John McEnroe este căpitanul selecţionatei Restului Lumii.

Maciurile se desfăşoară în format clasic, cel mai bun din trei seturi, dar dacă se ajunge la set decisiv se va juca sub forma unui super tiebreak, atât la simplu cât şi la dublu.

În fiecare din cele trei zile se dispută trei partide de simplu şi una de dublu. Fiecare victorie de vineri aduce un punct, cea de sâmbătă primeşte două puncte, iar cea de duminică trei puncte. Sunt necesare 13 puncte pentru ca o echipă să-şi asigure victoria.