Valeriu Gheorghiță: Au fost discuţii să lăsăm Omicron să se răspândească, pentru a obţine imunizarea naturală

Au fost discuții pentru a lăsa varianta Omicron să se răspândească, nefiind așa de agresivă, pentru a obține imunizarea naturală a populației, spune Valeriu...

Valeriu Gheorghiță: Au fost discuţii să lăsăm Omicron să se răspândească, pentru a obţine imunizarea naturală
Sursa foto: spotmedia.ro

Au fost discuții pentru a lăsa varianta Omicron să se răspândească, nefiind așa de agresivă, pentru a obține imunizarea naturală a populației, spune Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare. El nu crede, însă, că ar fi o abordare corectă și că s-ar putea ieşi din pandemie prin infectarea în masă cu varianta Omicron.

„Au fost foarte multe discuţii că e foarte bine să lăsăm această variantă Omicron să se răspândească în momentul acesta pentru că nu e atât de agresivă şi în felul acesta se poate obţine imunizarea naturală a populaţiei.

Nu este o abordare corectă, pentru că nu facem decât să facilităm acumularea de noi mutaţii şi creştem şansa virusului să muteze şi să genereze alte variante care s-ar putea să fie cu probleme mult mai mari şi vom pierde acest potenţial legat de o virulenţă mai scăzută”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă, vineri seară, la Digi 24, citat de News.ro.   

El a spus că în fiecare zi sunt raportate peste o mie de persoane care sunt reinfectate cu SARS-CoV-2, din care aproape 45% au şi istoric de vaccinare. Însă, aceştia au un nivel crescut de protecţie și nu se observă la fel de multe internări ca în valul de pandemie anterior.

The post Valeriu Gheorghiță: Au fost discuţii să lăsăm Omicron să se răspândească, pentru a obţine imunizarea naturală appeared first on spotmedia.ro.