Visul unui african. Ghid turistic în Zanzibar, Mudi a mers 6.000 de km ca să viziteze România: "Nu am purtat niciodată așa ceva la noi"

A făcut cunoștință cu România pe internet și își dorea să o vadă și în realitate. Acum, visul lui Mudi, un ghid turistic din Zanzibar, a devenit realitate. De câteva zile călătorește prin cele mai frumoase locuri de la noi din țară. "România este o ț...

Visul unui african. Ghid turistic în Zanzibar, Mudi a mers 6.000 de km ca să viziteze România: "Nu am purtat niciodată așa ceva la noi"

A făcut cunoștință cu România pe internet și își dorea să o vadă și în realitate. Acum, visul lui Mudi, un ghid turistic din Zanzibar, a devenit realitate. De câteva zile călătorește prin cele mai frumoase locuri de la noi din țară. "România este o țară frumoasă, am visat de mult timp să ajung aici", spune tânărul. 

Pentru Mudi, România a devenit cea de- a doua casă. Prietenii săi de aici l-au ajutat să-și îndeplinească visul, dar nu a fost ușor. A avut de străbătut aproape 6.000 de kilometri cu avionul.

"A fost foarte greu pentru că eu nu pot să vin aici fără acte. Deci a trebuit cineva de aici să-mi scrie o invitație. Și apoi am mers la ambasadă. În Zanzibar nu avem ambasada României. Deci am mers în Kenia", spune Mudi. 

În Zanzibar sunt în prezent peste 30 de grade și este început de primăvară. Odată ajuns la noi, Mudi a fost nevoit să se adapteze.

"Aici e foarte frig pentru mine. Tot timpul trebuie să am haine groase. La noi în Zanzibar nu este așa. Nu am purtat niciodată așa ceva la noi în Zanzibar", mai spune tânărul. 

Vacanța va dura o lună de zile. A vizitat până acum Palatul Parlamentului, Patriarhia, Transalpina, Sinaia, Poarta Sărutului și Masa Tăcerii de la Târgu Jiu. Iar prietenii din România i-au pregătit și alte surprize: "O să meargă și la Curtea de Argeș să vadă mănăstirea Curtea de Argeș și mormintele regale. Merge la Constanța și are o zi sau două o călătorie, excursie cu barca prin Delta Dunării. Să vadă păsările, să vadă cum se pescuiește".

Și pentru că s-a îndrăgostit de România, Mudi are un cadou pentru toți cei care l-au ajutat să ajungă în țara noastră.

"O să cânt puțin pentru voi! Jambo..."